U trendu

Niš:Policija otkrila dve kućne laboratorije i zaplenila više od 20 kilograma marihuane

Niška policija zaplenila je više od 20 kilograma marihuane i uhapsila B.G. (38) koji je u dve kućne laboratorije proizvodio taj narkotik, saopštio je danas MUP.

B.G. je osumnjičen da je od novembra 2016. do aprila 2017, u porodičnoj kući i u stanu na dve različite lokacije u Nišu, instalirao dve laboratorije za proizvodnju marihuane.

Pretresom kuće, policija je pronašla improvizovanu laboratoriju u kojoj se nalazio boks od platna sa tri lampe, tri transformatora, filterom, izduvnim ventilatorom nalik na aspirator, običnim ventilatorom, tajmerom i termometrom dok je u stanu osumnjičenog otkrila laboratoriju sa dva improvizovana boksa od platna u kome su se nalazile dve lampe, dva transformatora, filter, izduvni ventilator, tajmer, dve rezervne lampe i termometar.

„Policija je u obe laboratorije, pronašla ukupno 20 kilograma i 13 grama marihuane, od toga 18,1 kilogram sirove i 1,9 kilograma suve marihuane, koja je bila spakovana u sedam paketa, kao i vagicu za precizno merenje“, naveo je MUP.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, B.G. je odredjeno zadržavanje do 48 časova zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i on će uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar