U trendu

Nova hapšenja na Kosovu zbog terorizma

Na Kosovu su danas uhapšene još dve osobe koje su osumnjičene za terorizam i ovo je nastavak policijske akcije u kojoj je prošle nedelje uhapšeno sedam osoba osumnjičenih da su planirali napade na Kosovu i drugim delovima Balkana.

Antiteroristička jedinica kosovske policije izvela je operacije na tri različite lokacije u Kačaniku, Vitini i Mitrovici i tom prilikom lišila slobode dve osobe osobe.

Privedeni su L.G. i A.M. zbog sumnje da su „delovali protiv bezbednosti i ustavnog poretka Kosova“, a po nalogu tužioca njima je određen pritvor do 48 sati.

Kosovski javni tužilac izjavio je da su sedmorica osumnjičenih pripadnika Islamske države (IS), koji su privedeni na Kosovu prošle nedelje, planirali napade na Balkanu i dobijali instrukcije od ekstremista u Siriji, prenose danas prištinski mediji.

Antiteroristička policija uhapsila je u petak sedmoricu muškaraca u tri različita grada na Kosovu, nakon čega su stavljeni u 30-dnevni pritvor dok traje istraga prvostepenog suda u Prištini.

Sedmorica osumnjičenih su imali kontakte u susednim državama, kao što su Makedonija i Albanija, dok su drugi osumnjičeni iz iste grupe i dalje na slobodi.

„Osumnjičeni su planirali terorističke napade na Kosovu i na Balkanu. Planirali su da napadnu razne instituacije, uključujući i one bezbednosne“, saopštilo je kosovsko tužilaštvo.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike