U trendu

Novi užasi vršnjačkog nasilja: Osnovci školsku drugaricu dve godine terali na oralni seks!

Novi slučaj vršnjačkog zlostavljanja prijavljen je u OŠ „Dragojlo Dudić“ u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Učenica osmog razreda D. P. prijavila je dečake A. M. i L. J. da su je, više puta tokom dve godine, primoravali na oralni seks, a da su joj pre tri dana dali marihuanu, preteći joj da nikome ne sme ništa da kaže. Slučaj je prijavljen policiji, prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvete.

Direktor škole Đuro Kosić potvrdio je za „Novosti“, da je prijavljeno vršnjačko nasilje, te da je škola preduzela sve mere kako bi zaštitila učenicu. On kaže da je škola upućena u deo prijave zbog droge, ali da nema saznanja o seksualnom zlostavljanju.

– U sredu posle časova u drugoj smeni učenica je uplakana došla kod nastavnice i pokazala joj narkotik uvijen u foliju. Ispričala je da su je uznemiravala dva učenika i da su joj oni to dali – objašnjava Kosić. – Nastavnica je ispratila devojčicu do kuće, a sutradan je napisala prijavu. Prvo smo o svemu tome obavestili devojčicinu majku, a onda i policiju. Došli su inspektori, kojima su izjave dali i devojčica i oba dečaka u prisustvu roditelja.

Direktor kaže da se škola i pre ovog slučaja bavila prevencijom vršnjačkog nasilja. Posle nemilog događaja zakazaa je vanredna sednica Nastavnog veća i sastanak tima za prevenciju nasilja. Biće organizovan i roditeljski sastanak, kao i tribina o sprečavanju zlostavljanja i nasilja među učenicima.

Direktor kaže da su u petak, kada su imali više informacija, o svemu obavestili i prosvetnu inspekciju i Ministarstvo prosvete, te da očekuje da će od ponedeljka i oni organizovati vanredni nadzor.

Slučaj zlostavljanja koje je prijavila devojčica D. P. biće, kaže, detaljno ispitan. Saznajemo da se, navodno, sve što je devojčica prijavila dešavalo u krugu škole. Učenica je u ovu školu došla pre dve godine, i imala je veliku pomoć pedagoga, psihologa i nastavnika da se prilagodi novoj sredini i vršnjacima.

Slučaj u OŠ „Dragojlo Dudić“ prijavljen je nadležnima u Ministarstvu prosvete.

– U ovom trenutku najvažnije je da škola utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem. Mi ćemo nakon toga postupiti u skladu sa nadležnostima koje imamo – poručuju iz Ministarstva prosvete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar