U trendu

Očevici svedočili na suđenju za otmicu male Maše

Očevici otmice male Maše u martu prošle godine u Beogradu i saobraćajni policijac svedočili su danas na suđenju protiv troje francuskih državljana, optuženih da su majci iz ruku oteli dvogodišnju devojčicu i pokušali da pobegnu iz zemlje, ali su u tome sprečeni i uhapšeni.

Svedočeći u Specijalnom sudu u Beogradu, saobraćani policajac Ivan Lapčević je detaljno ispričao kako je njegova patrola oko 13 sati dobila informaciju o otmici, a nešto kasnije videla BMW na autoputu kod isključenja za Sremsku Mitrovicu i muškarca koji je nosio dete u rukama idući ka zaštitnoj ogradi.

„Kada smo im prilazili on je potrčao ka kolima i stavio dete u sedište“, rekao je Lapčević napominjući da optuženi prvo odbijali, ali da su posle pokazali pasoše.

On je napomenuo da dete u kolima nije ličilo na dete sa slike iz pasoša i da je nakon toga on potrčao ka kolima i izvukao ključ iz kontakt brave.

Za učestvovanje u otmici male Maše optuženi su Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel i svo troje su u pritvoru od hapšenja od 13. marta ove godine, nakon incidenta.

Očevidac otmice Savo Pavlović ispričao je da je iz svog stana na petom spratu zgrade video ženu sa detetom i iza nje muškaraca i ženu, a potom skrenuo pogled u stranu.

„Posle četiri – pet sekundi vratio sam pogled i video da muškarac odbacuje ženu. Učcinilo mi se da je žena pala, ali nisam siguran“, naveo je Pavlović.

On je rekao da takođe nije sigruran da li je Gorin Aleksija Sandrin Branšu odgurnula Mašinu majku kada je pokušala da sustigne otmičara svog deteta.

„Kao da je žena koja je bila sa muškarcem odgurnula ženu kojoj je dete oteto, ali uopšte nisam siguran u ovo što pričam možda je sve moja fikcija… ipak mi radi adrenalin…ne gledate to svaki dan“, napomenuo je svedok.

On je ispričao da je majka potrčala za otmičarima ka kolima vičući „to je moje dete“.

„Mislim da je muškarac seo na mesto suvozača… Majka je dotrčala, ali je auto već otišao“, rekao je Pavlović.

Miladina Kuzmanović, koja je sedela u kolima na parkingu u blizini incidenta, rekla je da nije videla sam čin otmice, ali da je čula vrisku.

Prema njenom svedočenju, primetila je da jedna žena u bundi pogidnutim palcem pokazuje „nešto unazad“, kao da daje neki znak.

Njen suprug video je na parkingu BMW sa stranim tablicama, što mu je kako je naveo privuklo pažnju.

Prema njegovom svedočenju, on je bio van svog auta i čuo je vrisak.

„Video sam da ženi na zemlji viče pokušavaći da ustane da uhvati muškarca koji je držao dete, ali nije uspela. Muškarac je brzo seo u auto, dao gas i otišao“, ispričao je.

Na početku suđenja sredinom decembra Sebastijan Branšu Mišel negirao je krivično delo za koje se tereti, ali odbranu nije iznosio već je odlučio da se brani ćutanjem.

Njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel detaljno su ispričale kako je došlo do otmice deteta, za sve optuživši Sebastijana.

On je njihov iskaz porekao navodeći da ne govore istinu, jer žele da skinu sa sebe krivicu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnicom ovo troje Francuza tereti da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon otmice otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim, na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci, nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

Sumnja se da je motiv otmice bio da se francuskom sudu podmetne Mašin DNK kako bi se analizom utvrdilo da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar