U trendu

Odloženo sudjenje bivšem predsedniku opštine Brus Jeličiću

Sudjenja bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki odloženo je danas jer Jeličićeva advokatica nije mogla da prisustvuje sudjenju, javila je televizija N1 uz navode da su okupljeni koji su došli da daju podršku bivšem predsedniku opštine Brus delili fotografije na kojima se vidi telo žene u donjem vešu, za koju tvrde da je Marija Lukić.

„Reč je o fotografijama koje su bile na mojim profilima na društvenim mrežama. Dobila sam upozorenje, i to mogu da potvrdim porukama, da su od odredjenih ljudi tražili montažu mojih fotografija kako bi me degradirali u javnosti. A sve zato jer nemaju nikakvih dokaza u sudskom postupku“, rekla je Lukić koja je tužila Jeličića zbog seksualnog uznemiravanja.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić je rekao da je reč o fotografijama na kojima je Marija sa porodicom, ali su članovi bukvalno isečeni sa njih i kao takve su montirane.

Grupa žena koje daju podršku bivšem predsedniku opštine, okupila se i ispred suda u Brusu, a kada je Jeličić izlazio iz suda, dobio je gromoglasan aplauz podrške, a dok su Marija Lukić i Borivoje Borović davali izjave medijima, žene su povicima želele da ih nadjačaju.

Sudija Mladen Tipsarević je na početku sudjenja pročitao dopis koji je dobio od Jeličićeve advokatice Irene Djordjević u kojem je pisalo da ona neće moći da prisustvuje pretresu jer u isto vreme ima sudjenje u Višem sudu u Nišu.

Jeličić je potvrdio da je obavešten o tome, ali i da nije bio siguran da li će advokatica doći u Brus. On je rekao i da zbog toga ne može da daje izjave niti odgovara na pitanja.

Advokat Borović je rekao da se protivi odlaganju.

„U pitanju je manipulacija. Došle su svedokinje koje bi kroz svoje svedočenje kao i Marija potvrdile da se isto dešavalo i njima. Te žene su vrlo ugrožene žene i njima se preti u Brusu. Morao se naći način da ovo suđenje bude brzo i efikasno“, rekao je Borović.

Sudija Mladen Tipsarević je odložio glavni pretres za 27. maj, na kojem će se čuti reči svedoka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar