U trendu

Oliver Ivanović nije ubijen „dugom devetkom“

Na ubijenog lidera građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića pucano je iz automatskog pištolja „hekler i koh“, a ne, kako je ranije objavljeno, iz „duge devetke“, pišu današnje „Večernje novosti“.

Kako dodaje list, koji se poziva na izvore bliske istrazi, ubice su na dan atentata, 16. januara, „opel astrom“ pratile Ivanovića, od trenutka kada je izašao iz stana u Kosovskoj Mitrovici.

Kako se precizira, podaci do kojih su došli istražni organi u Kosovskoj Mitrovici pokazuju da su ubica i jedan ili više njegovih pomagača kobnog jutra vozilom pratili Ivanovića od njegovog stana u Ulici Lole Ribara, prošavši pored spomenika caru Lazaru, posle čega su ga pretekli i u automobilu sačekali ispred stranačkih prostorija u Sutjeskoj ulici.

Kada je Ivanović stigao blizu kapije dvorišta u kojem su smeštene kancelarije GI SDP, ubica je sa zadnjeg sedišta otvorio vatru na njega, tvrde „Novosti“.

Prema rezultatima obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka u gornji deo grudnog koša.

Povređeno mu je nekoliko vitalnih organa i on je iskrvario pre dolaska Hitne pomoći, dodaje list.

Atentatori su, navode „Novosti“, istim automobilom pobegli prema Medicinskoj školi i, dalje, ka naselju Brđani, gde su u Ulici vojvode Putnika, zapalili „astru“.

Iako je spaljeno vozilo brzo pronađeno, u njemu nisu otkriveni tragovi.

Automobil jedini opipljiv trag

Podsećajući da je kosovska policijska služba za region Sever objavila pre dva dana fotografije „astre“, kojom su zločinci pobegli, „Novosti“ navode da je „astra“ sa fotografija sive boje i da nema registarske tablice.

Još nije utvrđeno kako je i kada vozilo ušlo na teritoriju KiM, a od srpske policije stigla je informacija da je poslednji vlasnik vozila bila žena koja ga je prodala nekom auto-otpadu, navodi list.

„Novosti“ ističu da je vozilo, za koje je utvrđeno da je promenilo nekoliko vlasnika otkako je 2009. stiglo u Srbiju, praktično jedini opipljiv trag u istrazi za koji javnost zna.

Prema informacijama lista, policija i dalje uzima izjave od ljudi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem poslednjih dana pre njegovog ubistva, a čeka se i izveštaj o telefonskim pozivima.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)