U trendu

Optužnica protiv Jankovića zbog prevare golmana Stojkovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića (38) i još dvojice okrivljenih kojom ih tereti da su prevarili golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića, prodajući mu tuđe placeve.

Pored Jankovića, optužnicom su obuhvaćeni fudbalski menadžer Miroslav Stefanović i advokat Vladimir Đurković, rečeno je u tužilaštvu.

Optužnica je podneta krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda) koje treba da odluči da li ispunjava uslove za potvrđivanje.

U tužilaštvu napominju da su tokom istrage, koja je trajala nešto duže od godinu dana, prikupljeni pisani dokazi, saslušani svedoci kao i ostećeni golman reprezentacije Srbije.

Janković, Đurković i Stefanović su bili uhapšeni 7. novembra 2016. godine u jednom beogradskom restoranu, u momentu kad im je Stojković, navodno, doneo 27.000 evra u jednoj koverti.

Prema krivičnoj prijavi policije, oni se sumnjiče da su Stojkoviću ponudili na prodaju više parcela na Čukarici, koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.

„Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika“, navela je tada policija.

Janković je prilikom saslušanja kod tužioca negirao da ima veze sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Stefanoviću nakon hapšenja pritvor nije bio određen, a Janković je pušten da se brani sa slobode nekoliko dana kasnije uz jemstvo od 50.000 evra, koje je za njega položila Demokratska stranka Srbija.

Policija je od osumnjičenih, kako je tada saopšteno, oduzela 27.500 evra za koje se sumnja da su proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju, i računarsku opremu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar