U trendu

Osam godina od stradanja u kafiću Laundž

Porodice i prijatelji osmoro mladih ljudi koji su pre osam godina stradali u požaru u kafiću Laundž (Lounge) u Novom Sadu, okupili su se danas ispred spomen table u centru grada kako bi položili cveće i odali pomen preminulim.
Požar se dogodio u noći 17. februara 2008. godine, a za izazivanje požara u Laundžu prvooptužen je Miloš Malešev iz Novog Sada, koji je osudjen na 12 godina zatvora.

Na osnovu Zakona o amnestiji 2012. godine Maleševu je smanjena kazna na devet godina zatvora, suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srdjan Bovan osudjeni su na po sedam godina, dok je zbog pomaganja u izazivanju požara na zatvorsku kaznu od dve godine osudjen i Bojan Kulačanin.

Osim Maleševa, Kolara i Bovana, koji se smatraju odgovornim za izbijanje požara, prema drugostepenoj presudi Apelacionog suda za tragediju je odgovorna i država Srbija, jer za vreme rada kafića Laundž, koji je bio registrovan, nije uradjena nijedna kontrola o zaštiti od požara.

Živote su te noći izgubili sestra i brat Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23) i Branka Saković (23) iz Novog Sada, Boris Bjekić (23) iz Veternika, Dušica Kulaš (23) iz Valjeva, Marija Gavrančić (23) iz Kikinde i Vladan Dragović (27) iz Savinog Sela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.