U trendu

Oslobađanje Haradinaja danas oko 13 sati?

Prema tvrdnji šefa poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Palja Ljekaja, francuske vlasti bi danas oko 13 sati trebalo da oslobode bivšeg haškog optuženika i lidera ove stranke Ramuša Haradinaja, koji je juče uhapšen na aerodromu u Bazel-Miluz na francuskoj strani.

Kako prenosi RTK, Ljekaj je naveo da je pritvaranje Haradinaja bilo „nepravedno i bez osnova“.

Haradinajev advokat Arijanit Koci je potvrdio da će se njegov klijent pojaviti pred francuskim sudom i takođe naveo da očekuje oslobođanje Haradinaja.

Haradinaj (48) koji je uhapšen u Francuskoj po poternici Srbije, trebalo bi danas da se pojavi pred francuskim pravosudnim organima.

Haradinaj je kod sebe imao diplomatski pasoš kada ga je francuska granična policija uhapsila na aerodromu u Bazelu, preneo je Rojters.

Haradinaj doputovao letom iz Prištine.

Prema informacijama izvora iz francuskog pravosuđa istražitelji bi danas trebalo da razmotre da li postoje razlozi da se ne sprovede zahtev o njegovoj ekstradiciji.

Isti izvori su naveli juče za Rojters da će se to pitanje razmotriti „posebno u slučaju ako se radi o izdavanju naloga iz političkih razloga“.

Izvor je dodao da će istražitelji razmotriti da li je njemu već bilo suđeno pred sudom UN za ratne zločine zbog istih optužbi zbog kojih je poternica izdata, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar