U trendu

Osuđen Ivan Pavlović zbog šverca narkotika iz Amerike

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na kaznu zatvora od deset godina Ivana Pavlovića zbog šverca narkotika iz Južne Amerike, a trojicu njegovoih saradnika na kazne zatvora od četiri do osam godina, dok je okrivljeni Branislav Čolević oslobodjen optužbi usled nedostatka dokaza.

Kako je saopštio Viši sud, Pavlović je osudjen na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog dela falsifikovanje isprave.

Njegov saradnik Velimir Krivokapić zbog šverca narkotika osudjen je na osam godina zatvora, dok su Radoš Zečević i Radoja Radulović zbog istog krivičnog dela osudjeni na četiri godine.

Sud je odbacio optužbe protiv Zečevića, Radulovića i Čolovića za krivično delo zločinačko udruživanje zbog apsolutne zastarelosti.

Iz istog razloga odbijene su i optužbe protiv Pavlovića, Čolevića i Radulovića za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Protiv presude okrivljeni, branioci i zamenik tužioca Tužilaštva za organizovani kriminal mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Ivan Pavlović je diplomirani nautičar i bio je angažovan u Agenciji za posadu „Perun“ u „Thome Ship Managementu“ i sa tih pozicija rukovodio je celokupnom grupom.

On je uhapšen u junu 2009. godine kada je pokušao da pobegne ka Crnog Gori, par dana pošto je ispod njegovog automobila marke „maserati“ otkrivena bomba.

Pavlović i njegovi saradnici uhapšeni u okviru šire medjunarodne policijske akcije u kojoj je za krijumčarenje droge osumnjičeno 36 osoba, a zaplenjena 274 kilograma kokaina i više od tri miliona evra.

Velimir Krvokapić, koji je organizovao krijumčarenje kokaina po poternici Srbije, uhapšen je u januaru 2011. u Crnoj Gori. Radoš Zečević, zadužen da ukrupnjava novac u menjačnicama i ostavlja ga u sefovima banaka, uhapšen je u Beogradu u julu 2009. S njim je uhapšen i Branislav Čolević (22), koji je radio kao Pavlovićev telohranitelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar