U trendu

Osuđen brat košarkašica Milice i Ane Dabović, evo koliko je dobio

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović zbog učešća u trgovini kokainom.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, odbijene su kao neosnovane sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Dabović u julu osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u poromet opojnih droga.

Pravosnažnom odlukom oduzeto mu je i oko 2 kilograma kokaina koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja 16. septembra 2016. godine na Brankovom mostu u Beogradu, od kada se nalazi u pritvoru.

„Dabović osuđen jer je 16. septembra 2016. godine, u Beogradu, na Brankovom mostu, neovlašćeno radi prodaje držao supstancu koja je proglašena za opojnu drogu i to kokain hidrohlorid ukupne neto mase 2.003.48 grama, upakovan u dva PVC paketa“, navodi se u presudi.

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je ukazao da je prvostepeni sud pravilno utvrdio i cenio sve okolnosti.

„Kao olakšavajuće okolnosti za Dabovića imao je u vidu je njegov raniji život i porodične prilike, te je ceneći jačinu ugrožavanja zašticenog dobra i stepen krivice okrivljenog, u odsustvu otežavajućih okolnosti, pravilno okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest godina“, zaključio je Apelacioni sud.

Tokom suđenja i u završnoj reči Dabović je negirao vezu sa drogam, navodeći da je „kriv što je mislio da ima prijatelja“, ali sud njegovu odbranu nije prihvatio.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike