Osudjen zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

Viši sud u Beograd saopštio je danas da je direktora privrednog društva „Graniko“ Jovicu Nikolića zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica osudio na dve godine zatvora i naložio mu da Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati nešto manje od tri miliona evra.

U saopštenju se navodi da se Nikoliću u kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru od 25. decembra 2014. godine do 22. januara 2015. godine.

Dodaje se da je Nikolić obavezan da na ime imovinskopravnog zahteva oštećenoj Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati iznos u visini od 364.561.179,51 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Protiv presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, piše u saopštenju.

Nikolić je optužen da je kao odgovorno lice privrednog društva „Graniko“ doo iz Uljme, odnosno „Granimpeks“ iz Beograda, od početka 2008. godine do kraja 2013. godine, organizovao i prodao 11.688.751 kilograma merkantilnog kukuruza i 6.416.664 kilograma merkantilne pšenice, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve koje su firmi „Graniko“ date na skladištenje i čuvanje.

Kukuruz i pšenica su protivpravno otudjeni i prodati pri čemu je oštećena Republička direkcije za robne rezerve za iznos od 364.561.179 dinara, za koliko je i pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu „Graniko“ doo Uljma.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike