U trendu

Osudjen zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

ViÅ¡i sud u Beograd saopÅ¡tio je danas da je direktora privrednog druÅ¡tva „Graniko“ Jovicu Nikolića zbog zloupotrebe poloÅŸaja odgovornog lica osudio na dve godine zatvora i naloÅŸio mu da Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati neÅ¡to manje od tri miliona evra.

U saopštenju se navodi da se Nikoliću u kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru od 25. decembra 2014. godine do 22. januara 2015. godine.

Dodaje se da je Nikolić obavezan da na ime imovinskopravnog zahteva oÅ¡tećenoj Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati iznos u visini od 364.561.179,51 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnaÅŸnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvrÅ¡enja.

Protiv presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti şalbu Apelacionom sudu u Beogradu, piše u saopštenju.

Nikolić je optuÅŸen da je kao odgovorno lice privrednog druÅ¡tva „Graniko“ doo iz Uljme, odnosno „Granimpeks“ iz Beograda, od početka 2008. godine do kraja 2013. godine, organizovao i prodao 11.688.751 kilograma merkantilnog kukuruza i 6.416.664 kilograma merkantilne pÅ¡enice, vlasniÅ¡tvo Republičke direkcije za robne rezerve koje su firmi „Graniko“ date na skladiÅ¡tenje i čuvanje.

Kukuruz i pÅ¡enica su protivpravno otudjeni i prodati pri čemu je oÅ¡tećena Republička direkcije za robne rezerve za iznos od 364.561.179 dinara, za koliko je i pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom druÅ¡tvu „Graniko“ doo Uljma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.