U trendu

Osuđeni za ubistvo Brisa Tatona izručen i sproveden u CZ

Poslednji okrivljeni za učešće u ubistvu Francuza Brisa Tatona 2009. godine, Dejan Puzigaća, izručen je iz Grčke Srbiji i sproveden u Okružni zatvor u Beogradu, rečeno je danas u Ministarstvu pravde.

Puzigaća je bio u višegodišnjem bekstvu, a u septembru prošle godine uhapšen je na aerodromu u Atini po Interpolovoj poternici.

Srbija je nakon toga zatražila njegovo izručenje.

U odstustvu je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora kao jedan od organizatora nereda u kojima je na smrt pretučen Taton.

On, međutim, ima pravo da traži ponavljanje suđenja samo u odnosu na sebe, kao što je to omogućeno i Đorđu Preliću kome je nedavno počelo ponovljeno suđenje jer je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona.

Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monaškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je ranije da se Puzigaća u međuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar