U trendu

Otac i sin iz Valjeva uhapšeni u Crnoj Gori

Crnogorska policija uhapsila je u Baru državljane Srbije, oca i sina, iz Valjeva zbog posedovanja veće količine oružja.

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, uhapšeni su R.R. (74) i S.R. (31), sa boravkom u Baru, nakon što je u njihovoj porodičnoj kući pronađena veća količina eksploziva, kapisle, štapini i vatreno oružje.

Policija je, kako se navodi, postupala na osnovu operativnih podataka, a oružje nađeno nakon pretresa njihovog stana i drugih prostorija.

Policijski službenici su u garaži koju koristi R.R, a koja se nalazi u sklopu stambenog objekta, pronašli eksploziv, sredstva za aktiviranje eksploziva i municiju, i to: 12 komada detonatorskih kapisli, pet komada inicijalnih upaljača „Nonel”, 20 komada električnih detonatorskih kapisli, sporogoreći štapin, tinjajući fitilj, 325 grama eksploziva TNT, 2.981 gram privrednog eksploziva, ručnu bombu M57 i 15 komada metaka call 7,9 mm. Navedene eksplozivne materije i municija su oduzeti od R.R.

Takođe, pretresom spavaće sobe koju koristi S.R. je u ormaru pronađeno vatreno oružje – pištolj marke „Browning“, u ilegalnom posedu, koje je oduzeto od ovog lica.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da u radnjama R.R. i S.R. postoje elementi krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

R.R. i S.R. su lišeni slobode i uz i krivičnu prijavu će biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili navedena krivična đela.

Oduzeti eksploziv, eksplozivne materije, sredstva za aktiviranje eksploziva, municija i pištolj će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.