U trendu

Otkriveno 14 ilegalnih migranata u tri kamiona

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci otkrili 14 ilegalnih migranata koji su se skrivali u tovarima makedonskog, turskog i bugarskog kamiona, na kojima su carinske plombe bile oštećene, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Kako je navedeno, u makedonskoj hladnjači koja je prevozila nepotpune setove za dijalizu iz Makedonije u Hrvatsku, otkriveno je sedam osoba, u turskom kamionu, koji je iz Turske ka Nemačkoj prevozio tehničku robu, otkrivena su četiri migranta, dok je u kamionu bugarskih registarskih oznaka, kojim je iz Bugarske u Italiju prevožena najlonska folija u rolnama, pronađeno još tri osobe koje su pokušale ilegalno da pređu državnu granicu.

Načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Ivan Ribać rekao je da su sedam migranata iz prvog kamiona bili odmah do kabine i to u prilično lošem stanju, jer je temperatura niska, a oni su „očigledno“ unutra proveli dosta vremena, te da je „sreća“ da za prevoz te robe nije bila neophodna ekstremno niska temperatura, jer u tom slučaju „ti ljudi ne bi preživeli“.

Plomba na drugom kamionu takođe je bila oštećena, sečena, pa lepljena i kada su carinici otvorili tovarni deo, ugledali su dva migranta koji su ležali na samom vrhu natovarene robe, a drugu dvojicu su otkrili nakon detaljnog pregleda kamiona na carinskom skeneru.

Kako je plomba i na trećem kamionu bila oštećena, carinici su otvorili tovar i ustanovili da se već iza prvih koturova folije nalaze skrivena trojica migranata.

Svih 14 otkrivenih migranata predati su policiji u dalju nadležnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.