Počela saslušanja svedoka u istrazi za pokušaj ubistva Beka

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su počela saslušanja prvih svedoka u istrazi pokušaja ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra 2014. godine.

U toku je saslušanje prvog pozvanog svedoka, a tužilaštvo planira da sasluša i Beka u svojstvu oštećenog, mada se još ne zna tačan termin.

Foto: Beta

Foto: Beta

Pod zvaničnom istragom za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri metka koji je ispaljen na Beka.

Saslušanju u Palati Pravde prisustvuje i njen branilac Momćilo Minić kao i punomoćnik Beka advokat Zdenko Tomanović.

Predloženi svedoci za sada su, pored Beka, njegov vozač, baštovan i batler.

Tužilaštvo je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva beogradskog biznismena.

Maja Adrovac je od hapšenja 17. jula u pritvoru koji joj je određen zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravičcno vođenje krivičnog postupka, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovrši pokušano delo.

Više tužilaštvo u Beogradu na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede.

Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Ostavite komentar

Ostavite komentar