najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Počelo ponovljeno sudjenje Preliću za ubistvo Tatona

Ponovljeno sudjenje navijaču kluba “Partizan” Djordju Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona počelo je danas pred Višim sudom u Beogradu iznošenjem odbrane Prelića.

Iznoseći odbranu, Prelić je kazao da nema nikave veze sa smrću Tatona i da ga nikada nije video, niti znao da je u Beogradu i dodao da ne razume optužnicu i da je deo koji se odnosi na njega netačan.

“Žao mi je što je Bris Taton nastradao, ali mi je žao i moje porodice i mene, jer više od šest godina prolazimo kroz pakao, jer se teretim za nešto što nisam izvršio”, kazao je Prelić na sudjenju.

On je negirao i da je vodja navijača Partizana i grupe Alkatraz i kazao da je samo navijač tog kluba.

Sudjenje je dva puta odlagano. Prelić je u odsustvu bio osudjen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji 2014. godine tražio ponovljeno sudjenje.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osudjenih za ubistvo. Djordju Preliću i Dejanu Puzigaću kazne su sa 35 i 32 godine zatvora, smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću koji su prvostepeno osudjeni na po 30 godina zatvora.

Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice “Partizana” i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača “Partizana”. On je preminuo 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Naredno sudjenje zakazano je za 14. april.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike