najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Počelo pregledanje video snimaka na sudjenju za aferu Indeks

Na današnjem ročištu u predmetu korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, pozntom kao afera “Indeks”, pred Višim sudom u Smederevu počelo je pregledanje video snimaka koji se koriste kao dokazi i zbog toga je sudjenje zatvoreno za javnost.

Na sudjenju su ranije preslušani audio snimci, a na ročištu koje je zakazano za sutra biće nastavljeno gledanje video materijala.

Predsednica sudijskog veća Višeg suda u Smederevu Sladjana Bojković ranije je odgledala sve snimke u slučaju optuženih za prodaju ispita u aferi “Indeks”.

Optuženi i njihovi branioci ranije su Apelacionom sudu podneli zahtev da se video i audio snimci ne koriste u dokaznom postupku, ali je zahtev odbijen kao neosnovan.

Bojković je ranije rekla da ne može da precizira kada će sudjenje protiv 87 optuženih biti završeno i dodala da je “kraj veoma blizu”, ako sve bude išlo “normalnim tokom”, što pre svega znači da se optuženi redovno odazivaju na sudjenje.

Profesori se terete da su za novac upisivali ocene ljudima koji nisu polagali ispite. Sudjenje je dva puta vraćano na početak, 2009. i 2015. godine.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike