U trendu

Počinje suđenje u CZ-u optuženima za ubistvo Blaža Đurovića

BEOGRAD – Pred Višim sudom u Beogradu sutra treba da počne suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Vesoviću zvanom Prika zbog optužbi da su 10. marta 2018. ubili Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu.

Oni su na pripremnom ročištu pred sudom, u decembru negirali ubistvo, kratko se izjasnivši da nisu krivi, detaljnu odrbanu trebalo bi da iznesu na suđenju.
Iz razloga bezbednosti, sud je odlučio da se sva suđenja u ovom slučaju održavaju u specijalnog sudnici Okružnog zatora u Beogradu, u kojem se inače obojica nalaze u pritvoru.

To znači da optuženi neće biti privođeni u sedište Višeg suda u Katanićevoj ulici.

Ivanov i Vesković su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno nošenje oružja.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.