U trendu

Podignuta optužnica protiv Nebojše Čovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal ponovo je nakon dopune istrage podiglo optužnicu protiv Nebojše Čovića i još šest osoba, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Optužnica je podneta Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) koji treba da potvrdi njenu ispravnost.

Taj sud je prošle godine u martu, kako je tada saopštio, naložio tužilaštvu da u roku od tri dana naloži dopunu istrage, radi boljeg razjasnjenja stanja stvari.

Prvi put je tužilaštvo optužnicu bilo dostavilo 15. januara 2016. godine.

Njeni detalji kao ni ove nakon dopunjene istrage nisu saopšteni javnosti.

Protiv Čovića i ostalih Tužilaštvo za organizovani kriminal je u avgustu 2014. godine pokrenulo istragu zbog sumnje da su od januara 2003. godine do sredine septembra 2005. godine izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba odgovornog lica i primanje mita, a u vezi posla otkupa i izgradnje nekretnina.

Istraga je vođena protiv Čovića, bivše sekretarke Koordinacionog centra Anđelke Radenković, bivšeg načelnika Kosovskomitrovačkog okruga Dragana Kalabe i vlasnika privatnih firmi Komgrap gradnja, Daki i Masters.

Oni su, kako je tada saopšteno iz tužilaštva, osumnjičeni za pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko 10 miliona evra.

Tužilaštvo sumnja da su u poslu otkupa nekretnina u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Čovic, Radenković i Kalaba, u prethodnom dogovoru sa vlasnicima privatnih firmi omogućili da se na osnovu fiktivne dokumentacije izvrše nezakonita plaćanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.