U trendu

Policija identifikovala napadača koji je pretukao profesora

Policija je danas saopštila da je uhapsila osobu osumnjičenu za napad na profesora Gorana Herlinga iz Kovačice koji je pretučen u dvorištu njegove kuće u tom mestu.

Prema rečima njegovih kolega, Herlinga je metalnom šipkom prebila grupa muškaraca, koja ga je tukla po glavi, telu, rukama i prstima dok se nije onesvestio.

Napad se desio pre dva dana, a policija iz Pančeva je danas saopštila da je uhapsila osobu sa inicijalima L.P. (29) iz okoline Pančeva, zbog sumnje da je učestvovala u prebijanju.

Fotografije na kojima se vidi Goran Herling čija je glava oblivena krvlju objavljene su na društvenim mrežama.

„Nisam pustio nijednu jedinu suzu dok su mi ko zna kojim orudjem razbijali glavu… Nisam ni mogao  –  glavu su mi razbijali junački, dok sam ležao na zemlji, bespomoćan… Ostavili su me da ležim, verovatno misleći da sam mrtav“, napisao je Herling na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook).

Dodao je da su napadače na pomisao da su ga ubili nagnali njegovi psi koji su stravično zavijali.

„Možda mi je to zavijanje spasilo život, jer verujem da su kojim slučajem udarili još koji put, od mene bi ostao samo trag policijske krede na pločniku mog sopstvenog dvorišta“, naveo je Herling.

Dodao je da su ga lekari obavestili da su mu povrede teške, da mu je ravnoteža poremećena i da ne može da spava, ali je poručio da ga nisu uspeli zaplašiti i da će nastaviti da govori o mahinacijama u Kovačici.

„Ja se ne plašim. Ja javno izgovaram svoje ime. Ne plašim se bednika koji se kriju iza svoje partije. Ne priželjkujem rat, ali se ne plašim otvorenog rata sa njima, jer mi je ’90-tih godina potpuno amputiran osećaj straha“, napisao je Herling u aprilu ove godine, kada je objašnjavao zašto je odlučio da postane uzbunjivač i da javno govori o mahinacijama.

Goran Herling je kao nestranačka ličnost bio direktor Gimnazije „Mihajlo Pupin“ u Kovačici, odakle je smenjen, kako je tvrdio, pod političkim pritiskom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar