najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Policija radi na rasvetljavaju napada

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je danas policija intenzivno radi na slučaju napada na Kuću ljudskih prava i demokratije kako bi počinioci bili što pre pronadjeni i privedeni nadležnim organima.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je osudio “vandalsko razbijanje prozora na prostorijama Kuće ljudskih prava i demokratije u Beogradu”.

Stefanović je istakao da je “ovakav čin nedopustiv i da je Srbija zemlja koja se zalaže za punu vladavinu prava i da neće dozvoliti ugrožavanje imovine i sigurnosti gradjana Srbije”.

Centar za praktičnu politiku saopštio je danas da su nepoznati napadači razbili izloge Kuće ljudskih prava i demokratije u Beogradu u noći izmedju četvrtka i petka, kao i da je policija izvršila uvidjaj.

“Ovaj napad dogadja se u trenutku kada se protivzakonito i nasilno poništava izbor člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije kog je predložilo civilno društvo i kada se donose represivni zakoni o okupljanju i javnom redu i miru koji ograničavaju slobodu delovanja gradjana i njihovih organizacija. Očekujemo hitnu reakciju kako bi se napadači pronašli i odgovarajuće kaznili”, navodi se u saopštenju.Kuću ljudskih prava i demokratije čine Gradjanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM, Helsinški odbor za ljudska prava i Centar za praktičnu politiku.

(Beta)

1 komentar
  1. dzordz

    Meni su nekako sumnjive sve te NVO. Malo više su agresivni, ako se već zalažu za toleranciju i demokratiju, prozori bar nisu skupi. Nešto se ne sećam nih po dobru učinjenm građanima i narodu Srbije. Možda grešim, ali znam šta znam.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike