U trendu

Poligraf isključio ubistvo nestale devojčice iz Sente

Dva mladića koja su bila u društvu Barbare Vitez (15) iz Sente kada je ona, prema dosad prikupljenim dokazima, vraćajući se iz grada pala sa mosta u Tisu, „prošli“ su višesatno poligrafsko testiranje koje je obavljeno u senćanskoj policiji.

Ovo ispitivanje odnosilo se na navode anonimnog pisma da je devojka tog 25. novembra najpre napastvovana, a potom bačena u reku. Na ovaj način, isključena je mogućnost da je bilo nasilništva prilikom Barbarinog pada u reku.

Da mladići budu poligrafski testirani, saglasili su se i roditelji Barbarinih drugara želeći da na ovaj način stanu na kraj mnogobrojnim spekulacijama koje su pratile ovaj tragični događaj. „Politikin“ sagovornik blizak istrazi kaže da mladići prilikom poligrafskog testiranja nisu imali reakcije ni na jedno pitanje u vezi sa detaljima navedenim u pismu, ali da će istraga biti nastavljena.

– Što se tiče poligrafskog testiranja, isključena je mogućnost da je Barbara napastvovana, a potom bačena u Tisu, kako je to navedeno u pismu. Namernog ubistva nije bilo. Međutim, istraga će se nastaviti u smislu da će se utvrđivati da li je možda bilo nekog nehatnog ponašanja koje je dovelo do tragedije. Na primer, da li je neko od mladića slučajno gurnuo Barbaru u reku, da li su se možda vijali ili na neki drugi način na mostu doveli svoju bezbednost u pitanje – navodi „Politikin“ sagovornik.

Prema prvim indicijama, autor anonimnog pisma poslatog roditeljima nestale devojčice je mlađa ženska osoba, možda neka od Barbarinih školskih drugarica.

Da je Barbara upala u Tisu, policiji je javio jedan od mladića koji je bio sa njom u društvu tragične večeri. Mladići su, prema rečima našeg sagovornika, veoma uplašeni i uzbuđeni zbog onoga što se dogodilo njihovoj drugarici, a jedan od njih je čak i krenuo da je traži.

Nažalost, istražni organi veruju da ju je Tisa odmah „progutala“ jer je upravo na mestu gde je Barbara upala u reku ona najšira i najopasnija. Telo devojčice još nije pronađeno.

(Miroslava Derikonjić, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.