U trendu

Porodica krivi lekare; Lekari: Da je bila vakcinisana…

Članovi porodice porodilje koja je preminula u niškoj Klinici za infektivne bolesti kažu da je lekari pogrešno lečili, pišu Večernje novosti.

Kako navode, 21-godišnjakinja je dve nedelje lečena od bronhitisa i alergije, da bi “tek kada je bila na izmaku snaga dobila uput za Infektivnu kliniku“. Sa druge strane, lekari tvrde da nije bilo propusta u lečenju.

“Bio sam sa njom kod doktora, prepisivali su joj samo injekcije, davali joj lekove, tvrdili su da ima bronhitis, a ja sam znao da je reč o boginjama“, rekao je njen suprug.

Iz Zdravstvene stanice “Mašinska industrija“ u kojoj je lečena poručeno je da je otežavajuća okolnost bila to je pacijentkinja bila porodila, sa oslabljenim imunitetom, kao i da se zbog dojenja prepisuje drugačija terapija, za dijagnozu upale respiratornih puteva.

“Simptomi morbila mogu da se otkriju tek kada se pojave ospice, a ona ih nije imala dok je trajala inkubacija. Čim smo primetili prve simptome posumnjali smo je na morbile i uputili je na Infektivnu kliniku. Da je bila vakcinisana, infekcija morbila se ne bi prenela na bebu“, navodi načelnik Dragan Đorđević.

Direktor Infektivne klinike u Nišu Miodrag Burić kaže da je pacijentkinja po prijemu bila u teškom opštem stanju sa kliničkom slikom morbila.

“Verujem da je simptome imala dve nedelje pre dolaska kod nas. Uz to, reč je o porodilji čiji je organizam bio oslabljen, što je sigurno uticalo na pojavu komplikacija u vidu upale pluća. Nije bila priključena na aparate, ali smo preduzeli sve raspoložive mere lečenja. Verovatno je bilo presudno i to što nije bila vakcinisana, pa je bolest u međuvremenu uzela maha“, kaže Burić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (9)