U trendu

Porodica malog Alekse skrhana bolom, vozač pušten da se brani sa slobode

Beograđanin Vladimir Vukašinović (43), koji je osumnjičen da je u utorak oko 10 časova „tojotom auris“ na Divčibarama usmrtio Aleksu Dimitrova (10) iz Subotice, u četvrtak je posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu pušten da se brani sa slobode.

Tokom istrage biće pregledan i video-zapis sa kamera koje postoje na prodavnici i koje su, po saznanjima domaćih medija, pokazale da „tojota“, koja se iz pravca Kaone kretala ka centru Divčibara i približavala koloni đaka, nije smanjila brzinu. Kamere, međutim, ne pokrivaju mesto samog kontakta Vladimirovog vozila sa mališanima.

– Po do sada prikupljenim izjavama očevidaca, rekreator, koji se nalazio na začelju kolone dece koja su prelazila ulicu, mahao je rukama upozoravajući vozača. Vladimir je, inače, na zadnjem sedištu vozio svoje maloletno dete, a istraga treba da pokaže i da li je u kritičnom trenutku možda bio okrenut ka njemu ili je gledao u mobilni telefon – dodaju naši izvori.

Nesrećni dečak je zajedno sa drugarima iz razreda i još dva odeljenja bio na petodnevnoj rekreativnoj nastavi na Divčibarama. Na dan nesreće trebalo je da učenici krenu kući, ali su se uputili u šetnju. Dok su prelazili put, na kolonu dece naleteo je V. V. (43) iz Beograda.

Učitelj koji je bio na kraju kolone uočio je vozilo i panično mahao vozaču da stane, ali vozač nije reagovao. Pregazio je malog Aleksu i zakačio još dve devojčice.

Dečak je preminuo na licu mesta, dok su dve devojčice zadobile povrede koje su im sanirane u valjevskoj bolnici.

– Zgazio mi je mog anđela, prešao je preko njega. Dobili smo nalaze obdukcije i bukvalno je tako bilo. Sada je kasno, moje dete više ništa ne može da nam vrati, ali moram nešto da kažem. To je važna činjenica i ja ću je reći. Svi koji su bili u trenutku nesreće tamo videli su, i deca su to rekla, da je vozač nakon što je izašao iz kola imao u ruci mobilni telefon i cigaretu. I rekli su da je držao glavu pozadi, gledao je iza sebe, a nije držao pažnju napred tokom vožnje – ispričao je za „Blic“ otac poginulog dečaka, Vladimir Dimitrov.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.