najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Potvrđena optužnica protiv Kosmajca

Viši sud u Beogradu potvrdilo optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca, kojom ga tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, saopšteno je danas iz suda.

Potvrđenom optužnicom su obuhvaćeni službenik opštine Zvezdara Dragi Milidrag koji se tereti za zloupotrebu sluzbenog položaja i geometar Republickog geodestkog zavoda Milan Rapaić koji se tereti za pomaganje u izvršenju tog dela.

Na ovu odluku suda, optuženi imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Pravosnažnu odluku o optužnici doneće Apelacioni sud.

Ovo je dopunjena optužnica koja je podignuta protiv Kosmajca, jer je prva optužnica bila vraćena na dopunu istrage u oktobru 2015. godine.

Tužilaštvo nakon podizanja optužnice nije navelo konkretne radnje za koje se Kosmajac tereti, a Krik je ranije preneo da je optužen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra.

Viši sud u Beogradu je inače u julu pravosnažno odbio optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se teretio za krivično delo poreska utaja.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Kosmajcu je ranije izrečena zabrana napuštanja boravišta, a privremeno mu je zaplenjeno i 20-ak lokala.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike