najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Požar na glavnoj deponiji u Zrenjaninu

Na glavnoj gradskoj deponiji u Zrenjaninu izbio je veliki požar, gust dim i smrad širi se ka pojedinim delovima grada, a na gašenju požara angažovana su vatrogasna i vozila zrenjaninske “Čistoće i zelenila”.

Deponiju je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je rekao da je požar izbio u ranim poslepodnevnim časovima i da su uzrok najverovatnije samozapaljenje i visoke temperature. 

“Pokušavamo da lokalizujemo požar koji pored vatre prouzrokuje i veliku količinu dima i bojimo se da bi mogao da potraje”, rekao je on.

Na gašenju požara angažovane su ekipe Sektora za vanredne situacije, dobrovoljna vatrogasna društva i vozila javnog preduzeća “Čistoća i zelenilo”, a na deponiji je i Komunalna policija i inspekcija.

“Cilj je da požar lokalizujemo kako ne bi napravo veću štetu jer se u okolini nalazi veliki broj njiva pod kukuruzom i suncokretom, koje pokušavamo da zaštitimo”, dodao je Janjić.

Glavna deponija udaljena je na klometar od popularnog gradskog kupališta Peskara i na oko desetak kilometara od centra grada.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike