najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Poznat motiv ubistva pevačice, traga se za dokazima

Da li je ubistvo pevačice Jelene Marjanović (33) do savršenstva isplaniran zločin? Jedna od zvezda „Granda” ubijena je 2. aprila, kada je oko 16 časova otišla na trčanje duž nasipa u Crvenki, u beogradskom naselju Borča. Ispred rampe na nasipu ispratili su je suprug Zoran Marjanović i petogodišnja ćerka. Telo pevačice pronađeno je dan kasnije u šipražju. Utvrđeno je da je ubijena sa više udaraca tupim predmetom po glavi, najverovatnije drvenim.

Prema objavljenim informacijama, ubistvo pevačice je isplanirano. Policija ima indicije da je žrtva poznavala ubicu i veruje da ima motiv. Traga se za materijalnim dokazima koji bi potvrdili sumnje istražitelja.

Nakon pronalaska tela pevačice i saznanja da je reč o ubistvu, u pritvoru je, po nalogu tužilaštva, zadržan njen suprug. Marjanović je proveo dva dana iza rešetaka, jer je njegovo saslušanje u policiji bilo nelogično i kontradiktorno. Istražiteljima su bile sumnjive i ogrebotine koje je imao na rukama. Bilo im je nejasno i zbog čega kompozitor i aranžer nije odmah prijavio nestanak supruge, već je čekao više od četiri sata da to učini.

Marjanović je i dva puta poligrafski testiran. Prvi rezultati su bili sporni jer je bio pod sedativima, zbog čega je testiranje ponovljeno. Ispostavilo se da rezultati drugog testa na detektoru laži nisu jasni, jer je on imao određene reakcije na pitanja u vezi sa okolnostima nestanka i ubistva njegove žene. Poligrafsko testiranje, podsetimo, nije dokaz ali može da bude smernica u istrazi.

Posle dva dana, Marjanović je pušten iz pritvora jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, odnosno dokaza koji bi ga na bilo koji način doveli u vezu sa događajem. Tokom dana mediji su, pozivajući se na izjavu oca Zorana Marjanovića, objavili da je on otišao iz porodične kuće na neko vreme jer „više ne može da izdrži pritisak javnosti”. Pre dva dana ekipa „Politike” naišla je na zaključanu kapiju porodične kuće Marjanovića u kojoj, na prvi pogled, nije bilo nikoga. Objavljeno je i da mu je telefon navodno bio isključen u vreme zločina. Tabloidi su pisali i da se tri člana porodice Marjanović dovode u vezu sa slučajem, ali nijednu od ovih informacija policija nije potvrdila.

MUP i beogradsko Više javno tužilaštvo nisu se oglasili povodom slučaja.

(Danijela Vukosavljević, Politika)

1 komentar
  1. Lister

    Jasno i bez mnogo tarapane. Ovako će se rešiti ovaj slučaj. Motiv ubistva: varala muža. Zoran i njegovi saznali za to. Zbog blama i sramote, a velike ljubavi koje je Zoran imao prema Jeleni, nije mogao to da podnese. Otac Zoranov uzima stvari u svoje ruke i ubija Jelenu. Sad je samo vrijeme kada će se kockice složiti. Zao mi Jelene, mada će se dokazati da je sama kriva za svoju smrt. Preljuba je razlog i motiv što je ovako završila. Zoran je previše volio. A od ljubave do mržnje je kratka nit… i tragedija se desila. Sigurno je porodica umiješana u ovaj zločin. E, ko je ekzigutor, po meni najverovatnije otac i mama Zoranova!!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike