U trendu

Pragma: Mihajlović, Ljajić i Vučić najkomunikativniji funkcioneri

Ministarska državne uprave Zorana Mihajlović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i premijer Aleksandar Vučić bili su po oceni novinara najkomunikativniji državni i politički funkcioneri u 2015. godini, saopštila je danas agencija za odnose sa javnošću Pragma.

Na listi funkcionera koji imaju dobre odnose s medijima slede poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, zaštitnik gradjana Saša Janković, poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

To su rezultati istraživanja „Novinar – Vaš prijatelj“ koje je agencija Pragma sprovela 15. put zaredom, a Rasima Ljajića je svaki put „novinarski žiri“ svrstavao medju najkomunikativnije političare i funkcionere.

Medju javnim ličnostima koje su prema mišljenju 300 novinara najuglednijih srpskih medija u 2015. godini na kvalitetan način promenile imidž u odnosu na prethodni period izdvojila se Zorana Mihajlović.

Od državnih i političkih institucija najbolje odnose s medijima imali su Ministarstvo infrastrukture, saobraćaja i gradjevinarstva, Privredna komora Srbije i zaštitnik gradjana, medju strankama Srpska narodna partija, a od javnih preduzeća Železnice Srbije.

U kategoriji profitnih (privrednih) organizacija najbolje su komunicirali s medijima Er Srbija, Banka Inteza i Gorenje.

Medju neprofitnim organizacijama novinari su izdvojili Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Turističku organizaciju Srbije, Košarkaški savez Srbije, Kancelariju grada Beča u Beogradu i Beogradski centar za ljudska prava.

U kategoriji predstavnika privrednih i neprivrednih organizacija u komunikaciji s medijima najviše su se istakli predsednik KK „Crvena zvezda“ Nebojša Čović i v.d. upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, a medju funkcionerima Grada Beograda gradski menadžer Goran Vesić.

Organizovani dogadjaj koji je, prema mišljenju novinara, obeležio prošlu godinu u Srbiji je Ministarska konferencija OEBS koja je održana u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar