U trendu

Predat zahtev za ocenu ustavnosti zakona o budžetu

Nekoliko stotina pristalica Lige socijaldemokrata Vojvodine održalo je danas protestnu šetnju od Trga Nikole Pašića do Ustavnog suda u Beogradu gde su predali inicijativu za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu Srbije.
Na protestu su gradjani nosili transparente sa natpisom „Pravda za Vojvodinu“ i „Gde ste sada ustavobranitelji“.

Predsednik LSV Nenad Čanak kazao je novinarima nakon podnošenja dokumenta u pratnji dva advokata, da je današnje okupljanje samo simbiličan skup kojim se najavljuje beskompromisna borba za interese Vojvodine i njenih gradjana.

„Ovo je deo kampanje ‘Pravda za Vojvodinu’ koja traje već duže od 20 godina. Ovo okupljanje je samo upozorenje. Vodite računa šta radite, jer sledeći put ako budemo morali da dolazimo neće biti simbolično“, kazao je Čanak.
 
On je kazao da su svi pre desetak godina kada je usvajan Ustav govorili da je on mnogo važan, a da ga se danas svi odriču.

„Danas se pitamo da li će se uopšte primenjivati i zašto se ne primenjuje samo onaj deo koji se odnosi na Vojvodinu“, kazao je predsednik LSV-a, naglasivši da nema pravne države dok se Vojvodini ne vrati oko 1,9 milijardi evra za koliko je zakinuta u poslednjih deset godina.

Čanak je dodao da očekuje da će Ustavni sud reagovati jednako brzo kao što je reagovao i kada je ukidao nadležnosti Vojvodine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar