U trendu

Predsednici suda primali mito i odlagali zatvor

Beograd — Dva predsednika suda i jedan sudija uhapšeni su bog sumnje da su primali mito da bi osuđenima odložili kazne zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako navode, oni su primali mito i da bi osumnjičenima omogućili da potpuno izbegnu zatvor.

Akcija hapšenja sprovedena je u saradnji Bezbednosno informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položaj uhapšeni su predsednik Višeg suda u Šapcu G .L, predsednik Osnovnog suda u Loznici D. C. i sudija Osnovnog suda u Loznici O . L, kao i jedno lice koje je učestvovalo u pomaganju da se izvrše ova krivična dela, navodi se u saopštenju.

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je da se oni terete da su preko posrednika D.R. radili na nalaženju rešenja da se bivšem carinskom službeniku D.D. iz Pančeva, koji je pravosnažnom presudom Višeg suda u Šapcu osudjen na sedam meseci zatvora, omogući ponavljanje krivičnog postupka.

Ona je saopštila da je za D.D. raspisana potraga. Osumnjičeni će biti saslušani u Tužilaštvu za oganizovani kriminal nakon čega će, kako se navodi, biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da će nadležni organi u što kraćem roku doći do istine u slučaju hapšenja dva predsednika sudova i jednog sudije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar