U trendu

Preminula beba čija je majka imala male boginje

Dečak koga je 7. marta na Infektivnoj klinici rodila L. M. (33) iz okoline Aleksinca, zaražena malim boginjama, umrla je sinoć, rekao je načelnik intenzivne nege na Dečjoj internoj klinici dr Dejan Milojević.

– Beba je preminula sinoć, uzrok smrti je krvarenje u centralnom nervnom sistemu usled nezrelih krvnih sudova. Kod nje nisu dijagnostikovane morbile, ali je beba imala niz drugih komplikacija kao posledicu prevremenog rođenja – potvrdio je dr Milojević za „Blic“.

Trudnica L. M. (33) iz okoline Aleksinca koja je obolela od malih boginja porodila se 7. marta, u sedmom mesecu trudnoće.

Nakon prevremenog porođaja, koji vrlo moguće uzrokovan morbilima, L. M. je u bila stabilnom stanju, ali se pogoršalo stanje novorođenog dečaka, teškog svega 1.530 grama, i on je bio u stanju životne ugroženosti, na Odeljenju intenzivne nege Dečje interne klinike.

1 komentar
  1. verujem u bolje sutra

    kako je ruzno kad se ovako manipulise zdravstvenim cinjenicama..beba je umrla jer je prerano rodjena sa mnogim komplikacijama, zato trpate morbile kao uzrok tamo gde to nije istina? dokle vise ljudi manipulativno pravljenje skandaloznih vesti?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike