U trendu

Preminuo Hamdija Jusufspahić

Dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić preminuo je danas, saopšteno je iz Islamske zajednice Srbije.

Kako je saopšteno, sutra u 14.00 sati u Bajrakli džamiji u Beogradu biće organizovan ispraćaj i zajednička molitva za počasnog reisu-l-ulemu Islamske zajednice Srbije Hamdiju Jusufspahića.

Hamdija Jusufspahić za beogradskog imama i muftiju postavljen je 1967. godine.

Na dužnost muftije Islamske zajednice Srbije izabran je u Nišu 1994, a 2006. godine postao je prvi reisu-l-ulema IZS.

Hamdija Jusufspahić penzionisan je 2008. godine, nakon čega je Vrhovni Sabor islamske zajednice Srbije doneo odluku da ga imenuje za doživotnog počasnog vrhovnog poglavara reisu-l-ulemu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici dugogodišnjeg muftije srbijanskog Hamdije Jusufspahića, koji je preminuo danas u 79. godini. Kako je saopšteno iz Predsedništva, Nikolić je u telegramu naveo da je Hamdija Jusufspahić „izuzetan čovek koji je voleo svoju zemlju Srbiju i posvetio život istinskom razumevanju i zajedništvu svih ljudi, bez razlike u veri i naciji“.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće Rijasetu Islamske zajednice Srbije (IZS) i porodici dugodišnjeg muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića, koji je preminuo u 79. godini.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je u telegramu ocenio da je Jusufspahić bio „veliki prijatelj Srbije, koji je i u najtežim trenucima upućivao poruke mira, koje su vraćale nadu u bolje sutra i u neophodnost zajedničkog života“.

Saučešće povodom smrti reisu-l-uleme IZS uputili su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević koji su naveli da je Jusufspahić bio „istaknuti lider muslimanske zajednice u Begradu“ i „izuzetna ličnost velikog formata“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar