U trendu

Preminuo i drugi radnik povredjen 14.jula u požaru u fabrici Milan Blagojević

Radnik lučanske fabrike „Milan Blagojević-namenska“ N. M. (25), koji je povredjen u požaru 14. jula ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva, preminuo je jutros na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, nezvanično saznaje agencija Beta.

Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je u toj fabrici namenske industrije 14. jula došlo do požara tehnološkog otpada u kome su dva radnika povredjena, a jedan od njih preminuo je dva dana kasnije od zadobijenih opekotina na VMA u Beogradu.

Po navodima zaposlenih u „Milanu Blagojeviću“, još jedna havarija dogodila se u toj fabrici u ponedeljak, kada je u odeljenju za pirotehniku izbio požar u kome je jedan radnik povredjen.

On je sa opekotinama na prevezen na urgentno odeljenje čačanske Bolnice, odakle je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

U toj fabrici je i juče izbio požar u kome su dva radnika povredjena, ali nisu životno ugroženi.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, požar je izbio oko 7.30 u pogonu za proizvodnju raketnog goriva, a automatski sistem za zaštitu od požara sprečio je njegovo širenje, pa je materijalna šteta minimalna.

„Radnici su zbrinuti u bolnici u Čačku, nisu životno ugroženi i u toku dana biće transportovani u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu radi daljeg lečenja“, navelo je Ministarstvo odbrane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.