najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Presečen lanac prostitucije: Vrbovali devojke iz Srbije i BiH

Pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH uhapsili su danas na području Sarajeva više osoba, dok je srpska policija uhapsila tri osumnjičene osobe u zajedničkoj međunarodnoj akciji koja se još sprovodi na području Nemačke i Austrije.

Reč je o razbijanju lanca prostitucije i iskorištavanja mladih devojaka iz BiH, Srbije i Ukrajine, saopštenje iz Državnog tužilaštva BiH.

Rano jutros započela je koordinirana akcija policijskih agencija pri čemu na području Sarajeva lišeno slobode ili privedeno više osoba, a u Srbiji su istovremeno uhapšenje tri osumnjičene osobe.

Grupa osumnjičenih iz BiH i Srbije koristila je težak položaj žrtava iz BiH, Srbije i Ukrajine, uglavnom devojaka mlađe životne dobi, koje su iskorištavali za pružanje seksualnih usluga na području BiH, Austrije i Nemačke.

Iz Državnog tužilaštva BiH navode da postoje brojni dokazi po kojima su osumnjičeni najmanje dve godine organizovali lanac prostitucije, a do sada je identifikovan veći broj državljanki BiH, Srbije i Ukrajine, među kojima je bilo i žrtava mlađih od 22 godine.

Prema procenama iz Državnog tužilaštva BiH osumnjičeni su ostvarili imovinsku korist koja se meri stotinama hiljada evra.

Ova akcija je rezultat višemesečne istrage na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, međunarodnu trgovinu ljudima, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i pranje novca.

Iz Državnog tužilaštva BiH su poručili da je ova akcija pokazala da su, zajedno s partnerima iz zemalja EU-a pokazali osposobljenost za borbu protiv najsloženijih oblika kriminala.

Osumnjičeni će biti predani nadležnom tužiocu koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o određivanju pritvora.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike