U trendu

Presela mu ženidba: Policajac koji je ranio devojčicu se brani sa slobode

Suspendovani policajac Goran Kelebuda (29) iz Sremske Kamenice, koji je u subotu pucao na sopstvenoj svadbi, a zalutali metak iz njegovog pištolja povredio desetogodišnju devojčicu, braniće se sa slobode. On je saslušan u ponedeljak u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a sudija za prethodni postupak je odbio zahtev tužioca da se osumnjičenom odredi pritvor.

Policajac koji je radio u službi obezbeđenja u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred tužiocem je izneo svoju odbranu, i navodno je priznao da je u dvorištu porodične kuće u naselju Tatarsko brdo pucao na sopstvenom svadbenom veselju, ali u vazduh. Po nezvaničnim saznanjima, posle Kelebudinog privođenja u policiju, urađena mu je parafinska rukavica, a rezultat je pokazao da na ruci ima tragova baruta.

Novosadsko tužilaštvo u ponedeljak je stavilo zahtev za sprovođenje istrage protiv Kelebude koji se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti i teško delo protiv opšte sigurnosti, iz nehata. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Ispaljeno zrno je zalutalo i ranilo desetogodišnju devojčicu u obližnjem naselju Alibegovac, koja je sa još dvadesetak mališana bila na rođendanskoj žurki u igraonici. Po pričama očevidaca, deca su se igrala kod drvene kućice, kada je „nešto“ prošlo kroz krošnju drveta i devojčicu pogodilo u šaku.

Igraonica u Sremskoj Mitrovici gde je ranjena devojčica. U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine kažu da je zdravstveno stanje male pacijentkinje stabilno i da se dobro oporavlja. U bolničkoj postelji će ostati još nekoliko dana, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar