najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pritvor do 30 dana za vlasnike pedaline

Draganu i Milinki Stanković iz Niša, osumnjičenim da su iznajmili pedalinu bez sigurnosnih pojaseva dvojici braće, koji su se u nedelju utopili u Srebrnom jezeru, određen je pritvor do 30 dana, rečeno je danas u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu.

Predsednik tog suda Nenad Tadić rekao je da je pritvor osumnjičenima juče odredio sudija za prethodni postupak, zbog mogućnosti da ometaju postupak uticanjem na svedoke.

Druga dvojica uhapšenih – direktor Osnovne škole „Karađorđe“ iz Rače Kragujevačke i trener, koji je pomoćni radnik u toj školi Z.J. i M.G iz Niša trebalo bi da budu saslušani u Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Svi osumnjičeni se terete za krivično delo „teška dela protiv opšte sigurnosti“.

Braća Nikola (13) i Stefan Petrović (14), obojica neplivači, utopili su se u nedelju 11. septembra u Srebrnom jezeru.

Njihova tela pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije našli su i izvukli iz jezera u ponedeljak.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Miki

    Puno je ljudi odgovorno za nesreću. Oni koji su decu vaspitavali i koji su trebali da ih nauče da plivaju i da ne idu na jezero zato što ne znaju da plivaju, oni koji su ih poveli a nisu ih kontrolisali, vlasnici pedalina zato što nisu imali prsluke za spasavanje. Po meni, konačno su svojoj nesreći doprinela i sama deca koja su se sat vozala na pedalini a potom skakali sa jedne na drugu a da nisu znali da plivaju. Strašno i možda pouka za ostale roditelje i nastavnike!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike