U trendu

Privesti pravdi sve počinioce zločina protiv Srba na Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas s glavnim tužiocem Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Dejvidom Švendimenom i tom prilikom istakao da očekuje od tog suda da prikupi dovoljno dokaza kako bi se gonili i priveli pravdi svi počinioci zločina protiv Srba, ali i drugih nacionalnosti na Kosovu i Metohiji.

„Veoma je važno zaštititi potencijalne svedoke imajući u vidu uticaj moćnih osoba koje mogu usporiti ili biti prepreka u privođenju počinilaca pravdi“, istakao je Stefanović, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar je napomenuo da je, usled protoka vremena i mogućeg uništavanja dokaza, potrebno ozbiljno pristupiti rešavanju svih zločina i izrazio očekivanja da će izvršioci najtežih krivičnih dela, kao u slučaju „Žute kuće“, moći da se procesuiraju i pravosnažno osude, bez izuzetka.

Glavni tužilac Dejvid Švendimen je naveo da je svestan da ima težak zadatak i da će se potruditi da dosadašnji rad na istragama pretoči u konkretne optužnice, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.