U trendu

Produžen pritvor za 59 policajaca uhapšenih na Kosovu

Za ukupno 59 pripadnika Kosovske policije, koji su osumnjičeni za primanje mita i zloupotrebu službenog položa, danas je produžen pritvor.

U mitrovičkom Osnovnom sudu koji je izmešten u Vučitrnu sudija Ali Kutlovci odredio jednomesečni pritvor za 20 pripadnika Kosovske policije među kojima je jedanaest Srba sa severa Kosova.

Advokat jednog od njih Dejan A. Vasić rekao je Tanjugu da je za još 15 pripadnika Kosovske policije, među kojima je 10 Srba određen kućni pritvor.

Vasić je ocenio da smtra da je odluka suda u odnosu na njegovog branjenika M.J. prestroga i najavio je da će sutra Apelacionom sudu u Prištini uložiti žalbu na ovu odluku.

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević rekao je Tanjugu da je sud u Prizrenu odredio jednomesečni pritvor za još 24 kosovska policajaca koji su osumnjičeni za uzimanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

Radojević je istakao da će MUP nastaviti sa sličnim akcijama i ubuduće jer je, kako je ocenio, borba protiv korupcije i kriminala jedan od prioriteta.

„Nema zaštićenih, krenuli smo od čišćenja sopstvenih redova, akcija na suzbijanju korupcije biće proširena i na druge institucije“, rekao je Radojević.

U ponedeljak je uhapšeno 20 pripadnika jedinice za kontrolu puteva, 20 policajaca saobraćajne jedinice iz severnog dela Kosovske Mitrovice, 15 iz saobraćajne jedinice u južnoj Mitrovici i četiri policajca iz Prizrena.

U pritvoru su pored Srba pripadnika Kosovske policije i 35 Albanaca, kao i jedan pripadnik Kosovske policije bošnjačke nacionalnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.