U trendu

Pucač iz bloka 45 neuračunljiv, ide na lečenje

Treći osnovni sud u Beogradu izrekao je danas Aleksandru Stojanoviću zvanom Pile (46) sa Novog Beograda meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, jer nije uračunljiv, odnosno da nije sposoban za suđenje.

Stojanović je izazvao veliku pažnju javnosti kada se u avgustu prošle godine nakon pucanja na vozila u bloku 45 na Novom Beogradu, 18 sati skrivao od policije u jednom soliteru.

Sud je ovu odluku doneo na predlog tužilaštva, a nakon saslušanja dve komisije veštaka prihijatara.

Stojanoviću je određeno lečenje u ustanovi „otvorenog tipa“, što znači da neće krivično odgovarati jer je neuračunljiv.

Kako je istraga utvrdila, Stojanović je 25. avgusta u večernjim časovima iz svog „BMW“- pucao kroz otvoren prozor u toku vožnje u „Opel insigniju“, u koju je ispalio dva metka, a zatim u „Pasata“, u koji je ispalio jedan hitac.

Posle je pobegao u jedan soliter i skrivao se kod prijatelja koji će krivično odgovarati, jer su mu pomogli posle izvršenja krivičnog dela.

Treće osnovno tužilaštvo je optužnim predlogom sudu predložilo da Stojanovićevog prijatelja Velizara Jovanovića i njegovu suprugu Milicu osudi na godinu dana kućnog zatvora, jer su skrivali Stojanovića, precizirao je portparol tužilaštva.

Tužilaštvo je, takođe, zatražilo po šest meseci kućanog zatvora i za brata i sestru Emila i Branislavu Brajkov koji su se takođe uključili u skrivanje Stojanovića.

Oni su sakrili njegovih pet pištolja, koje je policija pronašla u hrani za pse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.