Pucnjava u tržnom centru u Berlingtonu, umrla i peta žrtva (foto)

U gradu Berlingtonu u američkoj državi Vašington u petak uveče došlo je do pucnjave u jednom tržnom centru pri čemu su ubijene četiri ženske osobe, a teško ranjeni muškarac je u međuvremenu preminuo.

Naoružani napadač je pobegao sa lica mesta, saopštila je policija, javljaju danas agencije. Portparol Hitne pomoći okruga Skegit naveo je da je neidentifikovana muška žrtva preminula u bolnici u Sijetlu.

Pucnjava se dogodila oko 19:00 sati po lokalnom vremenu u tržnom centru “Kaskejd” u Berlingtonu, oko 105 kilometara severno od Sijetla, naveo je na Tviteru portparol Državne patrole Vašingtona Mark Frensis, dodavši da su spasioci ušli u tržni centar da pomognu povređenima.

Prema njegovim rečima, žrtve su upucane na odeljenju parfimerije u prodavnici “Mejsis” (Macy”s), a motiv napada je za sada nepoznat, prenosi AP.

Frensis je rekao da policija aktivno traga za osobom koja je pucala, a koju je opisao kao “muškarca latinoameričkog porekla u sivoj odeći” i koja je poslednji put viđena kako hoda ka obližnjoj saobraćajnici, preneo je Rojters.

Državna patrola Vašingtona je, kako navodi En-Bi-Si njuz, saopštila da nema naznaka da je reč o terorizmu.

“U Vašingtonu se noćas dogodila tragedija. Naša srca su u Berlingtonu”, poručio je putem Tvitera guverner Džej Inzli.

Lokalni bolnički izvori kažu da je primljena jedna osoba koja je zadobila povrede u pucnjavi.

Televizija Si-Bi-Es izveštava da su iz predostrožnosti evakuisani srednjoškolci koji su nedaleko od mesta pucnjave igrali fudbalsku utakmicu.

Do pucnjave u državi Vašington došlo je manje od nedelju dana nakon što je jedan muškarac nožem napao devetoro ljudi u tržnom centru u centralnoj Minesoti pre nego što je upucan i ubijen, a FBI istražuje taj napad kao potencijalni akt terorizma.

Kancelarija FBI-ja u Sijetlu je putem Tvitera saopštila da “nema informaciju koja bi nagovestila eventualne nove napade” u državi Vašington, prenela je američka agencija.

(Tanjug)

Ostavite komentar