U trendu

Puzović: Moguć porast nivoa manjih reka i u centralnim delovima

Direktor Javnog preduzeća „Srbijavode“ Goran Puzović izjavio je danas da se oblaci nad Srbijom pomeraju ka centralnim delovima zemlje pa se može očekivati  porast vodotokova na bujičnim rekama i na tom području.

Puzović je rekao Beti da se „talas lagano pomera na dole i da će verovatno porasti Južna Morava i Toplica“ dodavši da se „tek večeras očekuju padavine“.

„Očekuje se porast svih vodostaja u Zapadnoj Srbiji od Kurbašnice, Mlave, Lugomira …i drugih malih bujičnih tokova“, rekao je on.

Puzović je rekao i da se na području Čačka „voda trenutno povlači i da se preduzimaju sve mere i radnje da se u onom delu gde se prelila preko nasipa  brzo izvuče“.

On je ponovio da je u Lučanima „situacija teška jer je voda veća nego 2014. i prvi put u svoj istoriji je prešla preko pruge“ objasnivši da je do toga  došlo jer Zapadna Morava jos raste u tom delu“, a lokalne reke ne mogu da se u nju uliju.
 
Prema njegovim rečima, sve druge reke uzvodno „su u laganom opadanju –  Đetinja, Skrapež kao i Bjelica u svom gornjem delu toka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.