U trendu

Radisavljević zadovoljan presudom

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je zadovoljan osuđujućom presudom Darku Šariću i članovima njegove grupe, ocenivši tu odluku suda kao „master rad tužilaštva“.

Darko Šarić osuđen je danas na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, njegov najbliži saradnik Goran Soković takodje na 20 godina, dok je Željko Vujanović osuđen na 18 godina zatvora.

„Ova presuda je pokazala da institucije Srbije mogu da procesuiraju međunarodne organizovane kriminalne grupe i ja bih je ocenio kao master rad tužilaštva i pravosuđa uopšte“, rekao je Radisavljević novinarima u Beogradu.

Kako je ocenio, suđenje kriminalnoj grupi Darka Šarića jedan je od najsloženijih postupaka koje je vodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal „ne samo zbog toga što su krivična dela vršena na teritoriji većeg broja zemalja već i zbog činjenice da je 5,7 tona kokaina jedna od najvećih količina narkotika koji su efikasno procesuirane u celom svetu“.

Radisavljević je dodao da je taj postupak bio težak i zbog specifične komunikacije među pripadnicima kriminalne grupe kao i zbog načina izvršenja dela.

„Zadovoljan sam presudom u osuđujućem delu jer je sud uvažio sve naše dokaze i stavove“, rekao je on i dodao da tužilaštvo još nije odlučilo da li će se žaliti na osuđujući deo presude ali da je izvesno da će uložiti žalbu na deo presude kojom su oslobođene tri osobe.

„Čekaćemo pismeni otpravak da vidimo kakvim se argumentima rukovodio sud i u kazni i u oslobađanju“, naveo je Radisavljević.

On je dodao i da je zadovoljan radom postupajućeg tužioca Saše Ivanića na koga su tokom postupka, kako je podsetio, vršene različite vrste pritisaka.

„Tokom postupka su objavljene fotografije i lični podaci Ivanića zbog čega sada čekamo odgovor policije da li će tim povodom pokrenuti krivični postupak“, kazao je tužilac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.