U trendu

Sahranjen pilot Vojske Srbije major Robert Kaloci

Major Vojske Srbije Robert Kaloci (48), koji je u sredu poginuo u udesu školsko-borbenog aviona Supergaleb G-4, sahranjen je danas na Velikom katoličkom groblju u rodnom Somboru, uz vojne počasti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, pre sahrane održana je komemoracija u Narodnom pozorištu u Somboru.

Opraštajući se od kolege pilota, komandant Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra potpukovnik Zoran Lunić rekao je da je major Kaloci bio veliki čovek.
„Odleteo je u stroj večne nebeske eskadrile vazduhoplovaca, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi“, rekao je potpukovnik Lunić.
 
U ime pilotske klase majora Kalocija, govorio je njegov klasić i prijatelj Vladimir Nikolić.
 
„Prijatelju, klaso, neću ti se obraćati s onim šablonskim rečima o zemlji. Tvoj izbor i tvoja sreća su bili i ostali nebo. Neka ti je plavo nebo prijatelju“, rekao je Nikolić.
 
Prisutnima na komemorativnom skupu prikazan je i kratki film o majoru Kalociju.
 
Osim članova porodice, prijatelja i kolega nastradalog pilota, sahrani i komemoraciji su prisustvovali i izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Milorad Veljović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i pripadnici Ministarstva odbrane i VS.
 
Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra.

Bio je oženjen i otac jednog deteta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.