Šaranović se nije žalio,pravosnazna optužnica za ubistvo

BEOGRAD – Vladimir Šaranović (42) nije se žalio zbog potvrđivanja optužnice kojom se tereti za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Zbog toga je posle isteka zakonskog roka za žalbu, rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica postalo pravosnažno 31. jula, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

U narednom periodu očekuje se zakazivanje suđenja.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Optužnicom je zbog marihuane obuhvaćena i njegova supruga, koja se tereti za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu.

Od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen 24. avgusta.

Na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

(Tanjug)

Napišite komentar