U trendu

Saslušanje odloženo, Šešelj pred Specijalnim sudom pali zastave

Lider radikala Vojislav Šešelj došao je danas ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu iako je njegovo saslušanje odloženo i u prisustvu grupe svojih pristalica zapalio zastavu Evropske unije i NATO.

Šešelj je danas trebalo da bude saslušan povodom zahteva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca, ali je Viši sud saopštio da se saslušanje otkazuje iz procesnih razloga.

Šešelj je pre toga novinarima rekao da je saslušanje otkazano, kako je obavešten, jer pretresno veće Međunarodnog tribunala nije dostavilo odgovor na zahtev Srbije povodom određenih procesnih pitanja.

Lider radikala je napomenuo da jedva čeka da se saslušanje ponovo zakaže „da im objasnim iz kojih pravnih razloga ne može da bude izručen Haškom tribunalu“.

On smatra da Srbija, kako je rekao, više nije nezavisna posle potpisivanja sporazuma sa NATO, i da je zato u znak protesta zapalio zastave EU i NATO.

Primetno je i pojačano prisustvo policije ispred zgrade suda.

Sud: Otkazano saslušanje Vojislava Šešelja

Viši sud u Beogradu potvrdio je  jutros da je iz procesnih razloga otkazano saslušanje Vojislava Šešelja koje je trebalo da se održi u 9.00 sati.

„Sudija za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu otkazao je iz procesnih razloga saslušanje okrivljenog Vojislava Šešelja zakazano za 10. mart 2016. godine u 9.00 časova, o čemu je okrivljeni obavešten u ranim popodnevnim časovima“, navodi se u saopštenju suda.

Kako se dodaje, novi datum saslušanja biće naknadno određen.

Saslušanje Šešelja bilo je zakazano za danas u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu povodom zahteva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca.

Šešelj je najavio u sredu na konferenciji za novinare da će se odazvati pozivu sprskog suda, navodeći da nema nameru da dobrovoljno ide u Hag.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.