U trendu

Skandal u Zaječaru: Napadnuti lekari Urgentnog centra, LKS najoštije osuđuje

U Urgentnom centru u Zaječaru 30. avgusta dva lekara bila su izložena brutalnom verbalnom i fizičkom nasilju od strane pacijenta i njegove pratnje, koji su ih vređali, pretili im smrću, da bi jedan od kolega dobio i udarac, saopštila je Lekarska komora Srbije (LKS).

Najoštrije osuđujuću ovaj napad, LKS smatra da mu se treba odgovorno suprotstaviti prijavom događaja.

Odnedavno je pokrenuta mogućnost onlajn prijave nasilja nad lekarima na zvaničnoj internet stranici i Lekarska komora Srbije je spremna da sve svoje stručne i infrastrukturne resurse stavi na raspologanje lekarima koji se suoče sa nasiljem tokom obavljanja svoje profesionalne dužnosti, stoji u saopštenju.

LKS navodi da se maksimalno zalaže kako bi zdravstveni radnici u Srbiji imali što bezbednije uslove za rad, kroz insistiranje na najoštrijem sankcionisanju nasilnog ponašanja i uvođenju efikasnih preventivnih mera u zdravstvene ustanove kako bi se podigao nivo bezbednosti koji je, smatraju, trenutno na veoma lošem nivou.

Nasilje nad lekarima ne sme da bude tolerisano i zato pozivamo sve nadležne institucije da zaštite zdravstvene radnike u obavljanju njihove profesije, navedeno je u saopštenju koje je potpisao direktor LKS dr Milan Dinić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike