U trendu

Slučaj učenika koji su tukli drugaricu danas kod sudije

Postupak protiv troje maloletnika koji su tukli i malteretirali drugaricu iz Tehničke škole u Aranđelovcu sprovešće, u skladu sa zakonom, sudija za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu.

Sudiji će danas Više javno tužilaštvo u Kragujevcu uputiti pregdlog za pokretanje krivičnog postupka prema maloletnim izvršiocima zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje izvršenog na štetu maloletne B.N, rekla je portparol tog tužilaštva Vesna Đorđević.

Ona je ukazala da je shodno zakonu, postupak protiv maloletnih lica hitan i da je iz njega isključena javnost, radi zaštite interesa maloletnika.

Predlog je u izradi i očekuje se da u toku dana bude predat sudiji za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu.

Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu juče je dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B.N.(16).

Nju su napali školski drugovi i drugarice, a snimak napada pojavio se na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

O slučaju, koji je izazvao najoštrije osude, obavešteni su MUP i Centar za socijalni rad, a u školu će biti hitno upućena i Republička prosvetna inspekcija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar