U trendu

Slučaj Zakintos: Odloženo saslušanje, uhapšen i „ključni“ Srbin u zločinu

Saslušanje 8 osumnjičenih za učešće u tuči na Zakintosu u kojoj je ubijen jedan 22-godišnji američki turista, među kojima je šest Srba, odloženo je danas, saznaje Tanjug u ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

A kako prenose grčki mediji danas je uhapšen je još jedan 22-godišnji Srbin osumnjičen za učešće u tom događaju. Neki mediji prenose da se radi o licu koje je direktno učestvovalo u ubistvu.

Oni je danas trebalo da daju iskaz pred istražnim sudijom i iznesu svoju odbranu.

Međutim, kako kaže branilac jednog od osumnjičenih Srba, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, mladići imaju pravo da odbranu iznose na srpskom jeziku i da svi spisi predmeta budu na njihovom maternjem jeziku.

Ona kaže da je izuzetno važno da se postupak vodi na srpskom jeziku, jer je terminologija jako bitna, te da odbrana insistira na tome.

Mladiće je u pritvoru obišao ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.

Grčki mediji su ranije preneli da se napadači na Amerikanca sumnjiče za teško krivično delo „grupnog ubistva s predumišljajem“.

Od osam uhapšenih u petak, šestorica su Srbi, jedan je Britanaca srpskog porekla, a jedan je Grk, koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afro-Amerikanac u tuči.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)