Smrt Dade Vujasinović ostaje enigma

Smrtonosne povrede koje je 1994. zadobila novinarka tadašnje “Duge” Radoslava Dada Vujanović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja, zaključak je forenzičkog instituta iz Haga, sopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je danas dobijen prevod veštačenja haškog instituta u vezi utvrđivanja uzroka smrti Vujasinovićeve.

“Kao zaključak koji se odnosi na način smrti navodi se da povrede koje je kritičnom prilikom zadobila pokojna Radoslava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja”, navelo je tužilaštvo.

Telo Vujasinovićeve pronađeno je 9. aprila 1994. godine, a policija je nedugo zatim slučaj zaključila kao samoubistvo iz lovačke puške.

Međutim, na taj slučaj nije stavljena tačka jer je porodica sumnjala na ubistvo.

Nakon pritiska javnosti, nekadašnje beogradsko Okružno javno tužilaštvo je 2009. godine zatražilo od policije da utvrdi pod kojim okolnostima je ubijena novinarka, na osnovu veštačenja balističara Vlade Kostića, koji je tvrdio da ona nije mogla sama sebi da nanese povrede.

Istraga je vođena pune 22 godine, a od holandskog izveštaja se očekivalo da razreši dilemu da li je reč o ubistvu ili samoubistvu, kako je to prvobitnom istragom bilo utvrđeno, ali do toga nije došlo.

(Tanjug)

Ostavite komentar